Vsbsu

Peníze jsou důležité coby poukázky, za něž lze něco užitečného dostat. Ovšem to jedině tehdy, když se jim důvěřuje a někdo je ochoten je za něco přijmout.

Co je to wearables

Domnívám se, že někteří z vás nemají sebemenší tušení, co tohle slovo znamená. Já vám to milerád prozradím. Možná budete překvapeni.

Takže toto slovo znamená nositelnou elektroniku. Takže třeba mobil, plácnete ihned. Ale ne, mobil mezi wearables nepatří. Ihned si řekneme proč. Pojmem „nositelná“ se rozumí to, že je „ušita“ na lidské tělo, nebo se nosí přímo na něm. Popřípadě se nosí na oděvu. Pokud by mobil měl háček, kterým si jej pověsíte na klopu, například, nebo jinam, tak by mezi tuto nositelnou elektroniku patřil.

hodinky

Jak to všechno začalo? Pravděpodobně hodinkami. Následovaly sluchátka a podobně. Nyní jsou to třeba brýle, které mají v sobě zabudovanou kamerku.

V dnešní době plné elektronických hejblátek a všeho možného bude těchto věciček jen a jen přibývat. Už i tak jich je dost a dost. Například právě chytré hodinky, tedy pokud se za chytré opravdu považují. Necháte mobil doma a chytré hodinky se náhle stávají „hloupými“ mizivé hodnoty. To ty, které se již nemusí spárovat s jakýmkoli zařízením, to už je něco jiného a takové hodinky se opravdu mohou za chytré považovat.

Nedávno jsem viděl prstýnek, který měřil teplotu. Je to tedy kategorie wearables? Ano, domnívám se, že ano. Nosí se na těle, tedy ne na celém, ale na prstu a elektroniku musí v sobě mít také. Takže do této kategorie rozhodně patří.

chytré hodinky

Nejvíce výrobků bude asi spojováno se zdravotnictvím, nebo, abychom byli přesnější, se zdravím jako takovým. Sledování srdeční činnosti například bude asi hlavním trendem. K tomu se přidá počítání ušlé vzdálenosti a další tělesné aktivity.

Jistě bude dobré, když bude těchto věciček přibývat. Viděl jsem nedávno náramek, který uměl sledovat cukrovku u diabetiků a když to nebylo v pořádku, začal pípat.

Takže vidíme, že tyto chytré věcičky mohou hodně pomáhat a snad si tento trend udrží.