Vsbsu

Peníze jsou důležité coby poukázky, za něž lze něco užitečného dostat. Ovšem to jedině tehdy, když se jim důvěřuje a někdo je ochoten je za něco přijmout.

Jak na ni?


Řadu pomocníků pÅ™i Å™eÅ¡ení cukrovky najdete přímo ve své zahradÄ›. KopÅ™iva je jedním z nich. PovÄ›st plevele, kterou je tato léÄivka oznaÄována, pomáhá snižovat hladinu krevního cukru svým hypoglykemickým efektem. PÅ™i nÄ›mž dusíkaté látky tÄ›chto bylin, vznikající pÅ™i metabolismu aminokyselin, podporují tolik potÅ™ebné vyluÄování inzulínu. Snižujícího glykemii. Ideální forma jsou kopÅ™ivové Äaje, které lze popíjet bÄ›hem celého dne, StejnÄ› tak i pampeliÅ¡ka, která už v názvu má přídomek lékaÅ™ská, je cenným zdrojem prospěšných látek. Vysoký obsah hoÅ™Äin, silic a fytosterolů pomáhá tÄ›lu s látkovou výmÄ›nou, Äímž je podpoÅ™eno i zdravé trávení. Velkým přínosem je zvýšená tvorba a vyluÄování žluÄi. Čímž jsou zároveň ÄiÅ¡tÄ›na i játra. Z pampeliÅ¡ky lze pÅ™ipravit chutný salát s nahoÅ™klou chutí a na jaÅ™e je z ní doporuÄovaná Ätrnáctidenní oÄistná kůra. Ve které si každý den pÅ™ipravíte deset omytých stonků. IdeálnÄ› natrhaných jeÅ¡tÄ› pÅ™ed rozkvÄ›tem.

Bylinkový Äaj

PodpoÅ™it si zdraví v dobÄ›, kdy se v krvi objeví zvýšená hladina cukru, je možné i pojídáním malin. Které obsahují přírodní antioxidant – kyselinu ellagovou. A velký obsah tříslovin, které nejenže pomáhají Äistit stÅ™eva, ale napomáhají i pÅ™i udržování optimální tÄ›lesné váhy. Tato superpotravina obsahuje nejen vitamín B a C, ale rovněž fosfor, železo, zinek a vápník. StejnÄ› jako z listů malin je možné si uvaÅ™it léÄivý Äaj i z borůvek. Které je vhodné sbírat jeÅ¡tÄ› pÅ™ed dozráním plodů. Kdy borůvky obsahují nejvyššího obsahu myrtilinu, kterému se pÅ™ezdívá přírodní inzulín. Modré kuliÄky obsahují flavonoidy, kterými lze pÅ™edcházet vzniku diabetu 2. typu.

Levandule

Zázvor, který si už lze v dneÅ¡ní dobÄ› vypÄ›stovat na zahradÄ›, je známý jako podpůrný prostÅ™edek pÅ™i nachlazení. Podle poslední studie lze jeho užíváním výraznÄ› snížit inzulinové rezistence. Snižovat hladinu cholesterolu v krvi a  tím pádem i absorpci cukru v žaludku lze i bylinkou, která má původ ve StÅ™edomoří, pískavicí. Její semínka chutnají jako javorový sirup. Listy se dají pÅ™idat do zeleninových salátů. Odvar je velkým pomocníkem pÅ™i zažívacích potížích. Rovněž stimuluje produkci inzulinu a pomáhá snižovat hladinu glukózy v krvi.Â